Кейк с шафран и стафиди

20/07/2013
от MirellaНовак
  • Приготвяне
  • Готвене
  • Общо
  • Порции4-6
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо624
  • Преглеждания за месеца9
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг-

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разтворете маята в 150 мл леко загрято прясно мляко и оставете на топло за няколко минути докато втаса. Накиснете шафрана в 4 с.л. вряща вода.

В отделен съд смесете остатъка от млякото, отцедения шафран, солта, захарта, разтопеното масло и стафидите. При непрекъснато бъркане добавете и втасалата мая.

Постепенно добавете брашното и месете до получаването на меко, гладко тесто. Прехвърлете готовото тесто във форма за кейкове, която предварително сте намазали с масло и брашно. Оставете го на топло да втаса за около 60 минути.

Сложете кейка да се пече в загрята до 180 градуса фурна за около 5-6 минути. Покрийте с фолио, намалете до 150 градуса и печете още 25 минути.

Извадете още топлия кейк от формата и оставете да се охлади върху решетка.подобни рецепти тук
0
Общо 0 гласували
5 0
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар