Добруджанска каварма

16/07/2013
от Асен КостадиновНовак
  • Приготвяне
  • Готвене
  • Общо
  • Порции5
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо5 477
  • Преглеждания за месеца37
  • Преглеждания за седмицата2
  • Коментирана1 пъти
  • Рейтинг4.3 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарежете месото на кубчета. Загрейте олиото и запържете в него нарязаното месо, което сте овкусили с малко червен пипер. В дълбок съд запържете последователно ситно нарязания лук, пресните гъби, морковите, които сте нарязали на колелца.

Чушките се почистват от семките, изпичат се предварително и се добавят при останалите зеленчуци в тенджерата. Когато месото се запържи от всички страни, а зеленчуците се задушат, всичко се смесва в подходящ дълбок съд. Долива се 1 ч.ч. вода и се задушава на тих огън под похлупак до омекване, след което се овкусява с черен пипер и сол.

Разпределете готовата смес в 5 гювечете, поръсете всяко с малко магданоз и чубрица, чукнете отгоре по едно яйце и запечете в умерена фурна.подобни рецепти тук
5 1
4 3
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Донка Атанасова
Донка Атанасова
06.11.2013 18:46
Може би нименованието на рецептата трябва да бъде друго защото на всички е известно,че Добруджанската кавърма е вид БАНИЦА по добруджански.
0
0

Виж всички коментари или напиши такъв