Царевична пита

16/07/2013
Василия Петрушанова
отВасилия ПетрушановаНовак
  • Приготвяне
  • Готвене
  • Общо
  • Порции8
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо6 742
  • Преглеждания за месеца39
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг4.7 от 5

Необходими Съставки

  • царевично брашно - 500 г
  • вода - 1.25 л вряща
  • мая - 20 г
  • прясно мляко - 100 мл
  • брашно - 20 г
  • масло - 100 г
  • захар - 160 г
  • сода - 1 ч.л. бикарбонат
  • брашно - 120 г
  • лимони - 1 бр.
  • олио
  • пудра захар - за поръсване
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сложете царевичното брашно в подходящ дълбок съд и го залейте с врящата вода. Приберете го някъде на топло за 12 часа.

Затоплете леко около 50 мл прясно мляко и размийте вътре маята заедно с брашното. Оставете я на топло докато шупне, после я смесете с царевичното брашно, остатъка от млякото, омекналото масло (може и маргарин), захарта, 1 ч.л. сол, содата бикарбонат, която сте пресели с пшеничното брашно и прясно настъргана лимонова кора.

От продуктите омесете средно твърдо тесто. Готовото тесто сложете в предварително намазнена тава и печете в силно загрята фурна - на 200 градуса до готовност. Проверявайте от време на време с клечка за зъби.

Поръсете още топлата пита с пудра захар. Оставете я да се охлади и едва след това я извадете от тавата, в която е изпечена.подобни рецепти тук
5 2
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар