Торта с извара и орехови ядки

16/07/2013
от LiLiНовак
  • Приготвяне
  • Готвене
  • Общо
  • Порции4-6
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо4 464
  • Преглеждания за месеца20
  • Преглеждания за седмицата0
  • Коментирана1 пъти
  • Рейтинг4.8 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Отделете белтъка на яйцето и го запазете. Замесете тесто от жълтъка, маслото и ванилията. Отделете 2/3 от замесеното меко тесто и го разточете на дебела кора. С нея покрийте дъното на предварително намазнена и набрашнена тавичка, като оставите част от тестото да покрие стените на съда.

Пристъпете към приготвянето на крема. Отделете белтъците и жълтъците. Разбийте жълтъците със захарта. Постепенно ги смесете с изварата, ванилията, натрошените орехови ядки (може и бадемови ядки). Разбийте на сняг всички останали белтъци (общо 4 на брой).

Напълнете тестото с първо с жълтата смес, а отгоре разпределете бялата. Останалото тесто разточете на тънка кора, от която изрежете лентички с ширина 1 - 1.5 сантиметра. Подредете лентичките във формата на решетка върху крема и печете в предварително загрята на 180 градуса фурна до готовност.

Поръсете с пудра захар докато е още топла, изчакайте да се охлади и тогава разрежете и поднесете.подобни рецепти тук
5 5
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

ezine.bg
ezine.bg
26.11.2013 07:10
за блата 60 г ванилия?
1
0

Виж всички коментари или напиши такъв