Пълнени праскови

Elena TodorovaElena Todorova
Новак
921327686
Пълнени праскови1 / 2
15/07/2013
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
35 мин.
Порции
4

Необходими Продукти

  • прескови - 4 бр.
  • ориз - 50 г
  • прясно мляко - 200 мл
  • захар - 1 с.л.
  • яйца - 2 бр.
  • галета - за овалване
  • олио - за пържене
  • пудра захар - за поръсване
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сварете ориза до готовност в прясното мляко. Отстранете го от котлона и го оставете да се охлади. Към изстиналия ориз добавяме 1 жълтък и захарта, след което разбъркваме до получаване на еднородна смес.

Прасковите се срязват на две, а костилката се отстранява внимателно. Във всяко половинка на мястото на костилката се поставя по малко от оризовата плънка. След това половинките се слепват.

Останалото яйце се разбива и се смесва с галета до получаване средно гъста смес да паниране. Потапяме пълнените праскови в панировката, след което ги изпържваме в обилно количество мазнина до придобиването на хрупкава коричка.

Оставяме ги на салфетка за да се отцедят от излишната мазнина, поръсваме ги обилно с пудра захар и поднасяме топли.

Рейтинг

3
50
40
31
20
10
Дай твоята оценка: