Зеленчукови шишчета с чеснов сос

12/07/2013
LiLi
отLiLiНовак
  • Приготвяне
  • Готвене
  • Общо
  • Порции6
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо3 524
  • Преглеждания за месеца14
  • Преглеждания за седмицата1
  • Рейтинг4.6 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарежете тиквичките и патладжаните на едро. Посолете ги и ги оставете за 10-15 минути на хладно, за да се отцедят от излишните течности.

Почистете чушките от семките и ги нарежете на парчета, подходящи за нанизване. Гъбите се режат на две, а морковите и лукът на едро.

Смесете всички зеленчуци, включително и патладжаните и тиквичките в дълбока купа. Добавете зехтина, черен пипер и соев сос на вкус и размесете, за да се овкусят равномерно. Като редувате продуктите ги нанижете на дървени шишове.

Зеленчуковите шишчета се пекат до готовност на умерена скара от всички страни. Поднасят се с гарнитура нарязани домати, краставици и прясно зеле.

Соса се приготвя като към сметана добавите пресования чесън и наситнения копър. Подправяте със сол на вкус и разреждате с малко кисело мляко. Трябва да отлежи поне 2 часа във хладилник преди поднасяне.
подобни рецепти тук

Рейтинг

5 4
4 3
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар