Крем супа от леща със стар фасул

11/07/2013
  • Приготвяне
  • Готвене
  • Общо
  • Порции6
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо622
  • Преглеждания за месеца15
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг4.7 от 5

Необходими Съставки

  • леща - 250 г сварена
  • боб - 250 г сварен
  • бульон - 1.2 л зеленчуков
  • каймак - 100 г
  • масло - 100 г
  • черен пипер
  • яйца - 2бр.
  • хляб - 7 - 8 филии стар
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Смесваме сварените леща и зрял фасул в дълбок съд. Наливаме малко от бульона и пасираме. Към пасираните боб и леща добавяме и остатъка от буьона, като бъркаме непрекъснато.

Загрявате супата на умерен огън до кипване. Добавяте половината масло, сол и черен пипер. Когато заври я отстранявате от котлона, застройвате я с предварително разбитите яйца. При непрекъснато бъркане добавяте и каймака.

Нарязвате филиите хляб на кубчета и ги изпържвате равномерно в остатъка от маслото. По желание може да ги поръсите с джоджен.
Поднесете заедно с кремсупата.подобни рецепти тук
5 2
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар