Сладки гнезда

13/07/2013
Василия Петрушанова
отВасилия ПетрушановаНовак
  • Приготвяне
  • Готвене
  • Общо
  • Порции4
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо1 136
  • Преглеждания за месеца8
  • Преглеждания за седмицата1
  • Рейтинг4.3 от 5

Необходими Съставки

  • масло - 140 г
  • пудра захар - 140 г
  • брашно - 250 г
  • яйца - 1 жълтък
  • за плънката
  • яйца - 2 бр. белтък
  • мармалад - 1 с.л. по избор
  • пудра захар - 1 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Пудрата захар се разбива с маслото до побеляване. Добавя се жълтъка и брашното и се омесва меко тесто. Завиваме тестото във фолио и го прибираме на хладно за 60 минути.

Охладеното тесто се разделя на 8 топки, които оформяме като гнезда. Нареждаме ги в намаслена тава на разстояние една от друга и печем в предварително загрята умерена фурна, докато станат готови.

Разбиваме белтъците със захарта на твърд сняг. Постепенно добавяме и мармалада. Разбиваме още малко. С готовата смес пълним гнездата. По желание можем да поръсим с пудра захар.подобни рецепти тук
5 1
4 2
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар