Зелена фритата

10/07/2013
Mirella
отMirellaНовак
  • Приготвяне
  • Готвене
  • Общо
  • Порции4
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо5 200
  • Преглеждания за месеца16
  • Преглеждания за седмицата4
  • Рейтинг3.8 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Пуснете почистения зелен фасул във вряща подсолена вода и варете до готовност. Спанакът се нарязва и се задушава в дълбок тиган в смес от олио и масло. Когато омекне, добавете към него и сварения фасул.

В дълбока купа разбиваме енергично яйцата. Добавяме сметаната и задушените зеленчуци и бъркаме до получаването на еднородна смес. Подпровяме с половината количество наситнени зелени подправки, сол и черен пипер и обърква.

Нарязваме багетите на тънки филии, които запичаме в тиган с малко масло от двете страни. Заливаме запечените багети с яйчената смес и готвим още 5-6 минути.

Сваляме от котлона, покриваме за 10 минути за да се задуши, наръсваме с остатъка от зелените подправки и поднасяме още топло.подобни рецепти тук
5 1
4 4
3 0
2 1
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар