Зелена фритата

10/07/2013
  • Приготвяне
  • Готвене
  • Общо
  • Порции4
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо5 366
  • Преглеждания за месеца16
  • Преглеждания за седмицата1
  • Рейтинг3.8 от 5

Необходими Съставки

  • яйца - 4 бр.
  • зелен фасул - 100 г
  • спанак - 50 г
  • сметана - 2 с.л.
  • копър - 1/2 връзка пресен
  • магданоз - 1/2 връзка
  • олио
  • васло
  • багети - 4 бр.
  • черен пипер
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Пуснете почистения зелен фасул във вряща подсолена вода и варете до готовност. Спанакът се нарязва и се задушава в дълбок тиган в смес от олио и масло. Когато омекне, добавете към него и сварения фасул.

В дълбока купа разбиваме енергично яйцата. Добавяме сметаната и задушените зеленчуци и бъркаме до получаването на еднородна смес. Подпровяме с половината количество наситнени зелени подправки, сол и черен пипер и обърква.

Нарязваме багетите на тънки филии, които запичаме в тиган с малко масло от двете страни. Заливаме запечените багети с яйчената смес и готвим още 5-6 минути.

Сваляме от котлона, покриваме за 10 минути за да се задуши, наръсваме с остатъка от зелените подправки и поднасяме още топло.подобни рецепти тук
5 1
4 4
3 0
2 1
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар