Оризово суфле

Elena TodorovaElena Todorova
Новак
921327686
Оризово суфле1 / 2
09/07/2013
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
65 мин.
Общо
80 мин.
Порции
4-6
"Изискано, семпло и елегантно - съвсем по френски"

Необходими Продукти

  • прясно мляко - 1 л
  • ориз - 400 г
  • ванилия - 1 - 2 пак.
  • лимони - 1 бр.
  • захар - 200 г
  • масло - 80 г
  • яйца - 7 бр.
  • стафиди - 50 г, по желание
  • сол - 1 щипка
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Промийте ориза със студена вода и го оставете да се свари заедно с ванилията, млякото, маслото и солта. Когато ориза стане готов добавете 150 г захар. Разбъркайте за да се разтопи и добавете и един по един жълтъците на яйцата.

Белтъците и остатъка от захарта разбийте на твърд сняг. Изстискайте лимона и добавете към белтъчния сняг лимоновия сок. Внимателно добавете стафидите и смесете с останалите продукти.

Сместа се изсипва в подходящ дълбок съд, който предварително сте намазнили. Суфлето се изпича в предварително загрята умерена фурна. Може да поднесете с компот или плодов мус по избор.

Рейтинг

4.5
55
42
31
20
10
Дай твоята оценка: