Оризово суфле

09/07/2013
Adeline
отAdelineНовак
"Изискано, семпло и елегантно - съвсем по френски "
  • Приготвяне
  • Готвене
  • Общо
  • Порции4-6
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо11 124
  • Преглеждания за месеца31
  • Преглеждания за седмицата5
  • Рейтинг4.5 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Промийте ориза със студена вода и го оставете да се свари заедно с ванилията, млякото, маслото и солта. Когато ориза стане готов добавете 150 г захар. Разбъркайте за да се разтопи и добавете и един по един жълтъците на яйцата.

Белтъците и остатъка от захарта разбийте на твърд сняг. Изстискайте лимона и добавете към белтъчния сняг лимоновия сок. Внимателно добавете стафидите и смесете с останалите продукти.

Сместа се изсипва в подходящ дълбок съд, който предварително сте намазнили. Суфлето се изпича в предварително загрята умерена фурна. Може да поднесете с компот или плодов мус по избор.подобни рецепти тук
5 5
4 2
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар