Лозови сарми с извара

09/07/2013
Василия Петрушанова
отВасилия ПетрушановаНовак
  • Приготвяне
  • Готвене
  • Общо
  • Порции4-6
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо1 273
  • Преглеждания за месеца6
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг4.3 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Добре измитите пресни лозови листа се поставят в дълбока купа и се заливат с гореща подсолена вода. Захлупваме ги и ги оставяме да се задушват поне 5 минути.

Лукът се нарязва на ситно е се задушава в олиото. Когато омекне добавяме ориза. Запържваме за 4-5 минути, след което отстраняваме от котлона.

Подправяме запържения ориз с чернен и черен пипер, магданоз, джоджен и копър. Последно добавяме нарязаните на ситно люти чушлета и оставяме да се охлади.

Изварата се разбива с яйцата и се добавя към охладения ориз. С тази плънка се пълнят стегнати сармички. Постиламе 2-3 лозови листа на дъното на дълбока тенджера, отгоре редим сармите и притискаме с тежка чиния.

Заливаме с водата от задушаването на листата и варим на умерен огън до готовност.подобни рецепти тук
5 1
4 3
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар