Млечно суфле

08/07/2013
Adeline
отAdelineНовак
  • Приготвяне
  • Готвене
  • Общо
  • Порции6
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо7 223
  • Преглеждания за месеца6
  • Преглеждания за седмицата1
  • Рейтинг4.5 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разтопете маслото в суха тенджера на слаб огън, като не го оставяте да го кипне. Добавете брашното и запържете за няколко минути докато не придобие златист цвят.

При непрекъснато бъркане добавете прясното мляко и оставете сместа да поври на котлона за няколко минути.

Свалете от котлона. Като не преставате да разбивате добавяте 100 г захар, ванилията, предварително разбитите жълтъци и накрая белтъците, които са разбити на твърд сняг с остатъка от захарта.

Готовата смес се изсипва в предварително намаслени съдове и се пече в предварително загрята силна фурна на водна баня.

Пригответе заливката по следния начин :

Първо разбийте жълтъците хубаво с миксер. Добавете постепенно захарта, брашното и 1 ч.ч. прясно мляко. Кипнете останалото мляко. На тънка струйка добавете млечно-яйчената смес. Последно сипете какаото и рома и разбъркайте.

Поднесете заедно с изпеченото суфле.подобни рецепти тук
5 5
4 5
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар