Пуешки шницел с ризото

05/07/2013
от АгапияНовак
  • Приготвяне
  • Готвене
  • Общо
  • Порции4
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо888
  • Преглеждания за месеца18
  • Преглеждания за седмицата10
  • Рейтинг4,5 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарязваме лука и морковите на ситно и ги запържваме в сгорещеното масло. Прибавяме промития под студена вода ориз и запържваме поне за 3 минути.

Когато ориза стане прозрачен наливаме бульона (пилешки или зеленчуков) и бялото вино. Разбъркваме и задушаваме под капак на тих огън за 15 минути.

Лимон изстискваме и настъргване половината от кората му. Овкусяваме леко начуканите шницели със сол и черен пипер, след което ги изпържваме в сгорещено олио по 3-4 минути от всяка страна.

Готовите шницели напръскваме с прясно изстискания лимонов сок. Настъргваме кашкавала, смесваме го с настърганата лимонова кора и объркваме всичко със задушения ориз.

Поднасяме шницелите топли с гарнитура ароматно ризото.подобни рецепти тук
5 4
4 1
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар