Сладкиш с извара и макарони

06/07/2013
Приготвяне
Готвене
Общо
Порции6-8
Сготви+2 точки
Бъди първият сготвил

Необходими Съставки

Приготвяне

Макароните се сваряват във вряща подсолено вода, след което се прецеждат и се заливат с маслото.

Изварата се смесва със сметаната и се разбива с миксер. Отделят се жълтъците от белтъците на яйцата. Жълтъците се разбиват със захарта и ванилията. Отделно белтъците се разбиват на твърд сняг.

Половината от жълтъчената смес се смесва със сметаната, изварата и стафидите. Към останалата половина се добавят постепенно белтъците и всичко се изсипва при макароните.

Намасляваме подходяща тавичка. Посипваме дъното ѝ с галета. Отгоре разстиламе 1/3 от макароните. Покриваме ги с половината от сметановата смес. Поставяме втори пласт макарони, който заливаме с остатъка от сметаната и изварата.

Завършваме с трети пласт макарони. Намазваме с разбитото яйце, наръсваме със захар и печем до зачервяване в загрята до 170 градуса фурна.[подобни рецепти тук]

  • Любими
  • Google+
  • Pinterest

5 7
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар

Най-популярните рецепти от категорията