Желирана плодова пита

04/07/2013
Дани Моллова
отДани МолловаНовак
  • Приготвяне
  • Готвене
  • Общо
  • Порции6
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо1 886
  • Преглеждания за месеца21
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг4.3 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Маслото се разбива с пудрата захар до побеляване. При непрекъснато бъркане се добавя и брашното. Замесваме меко тесто. Прибираме го за 30 минути в хладилник.

Охладеното маслено тесто разстиламе в подходяща намаслена тавичка и изпичаме до готовност в предварително загрята умерена фурна.

Накисваме желатина в хладка вода за да набъбне. След това на котлона на водна баня го разтваряме. Объркваме разтворения желатин с киселото мляко.

Добавяме намачкани или ситно нарязаните сезонни плодове - ягоди, малини, праскови, боровинки, като си запазваме няколко цели за украса.

Заливаме блата с млечно-плодовата смес. Украсяваме с няколко цели плода и прибираме в хладилник за да стегне.

Поднася се студена.

подобни рецепти тук
5 2
4 0
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар