Медени топки

04/07/2013
Adeline
отAdelineНовак
  • Приготвяне
  • Готвене
  • Общо
  • Порции4
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо4 030
  • Преглеждания за месеца17
  • Преглеждания за седмицата2
  • Рейтинг3.8 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

В подходящ огнеупорен съд се сипват натрошените орехови ядки, меда, прясно изстискания портокалов сок и настърганата лимонова кора. Добавят се канелата и конякът (ромът) и се варят на тих огън до получаването на гъста, еднородна маса.

Оставете сместа да се охлади, след което направете от нея топки с големината на орех. Лепкавите топчета оваляйте във фино настъргания шоколад.

По желание може да изсушите сладкиша на много слаба фурна (около 50 градуса) преди да оваляте в шоколад.подобни рецепти тук
5 2
4 1
3 1
2 1
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар