Пирожки със сирене и сусам

03/07/2013
от ГабиНовак
  • Приготвяне
  • Готвене
  • Общо
  • Порции4-6
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо1 363
  • Преглеждания за месеца5
  • Преглеждания за седмицата4
  • Рейтинг4,7 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистете магданоза от дръжките и го нарежете на ситно. Смесете го с разбитите яйца, наситнения джоджен, настъргания кашкавал и сиренето, което сте натрошили с вилица. Добавете малко сол и черен пипер.

Разстелете готовото бутертесто и то нарежете на ленти с размери 5-6 на 30 сантиметра. Намажете повърхността обилно с масло. В края на всяка лента сипете по 1-2 ч.л. плънка, след което прегънете ръба, така че да се получи триъгълник. Отрежете го от лентата и притиснете краищата.

Повторете действията до изчерпване на продуктите. Готовите пирожки наредете в предварително намазнена тавичка. Наръсете ги със сусам и ги напръскайте леко с вода.

Сложете ги в предварително загрята умерена фурна и печете за около 15-20 минути.

подобни рецепти тук
5 6
4 0
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар