Фокача с брашно от нахут

02/07/2013
Иларияот ИларияНовак / Автор
  • Приготвяне
  • Готвене
  • Общо
  • Порции4
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо3 126
  • Преглеждания за месеца55
  • Преглеждания за седмицата3
  • Рейтинг5 от 5

Необходими Съставки

  • брашно - 300 г от нахут
  • сол - 1 ч.л.
  • зехтин - 2 с.л. + за намазняване
  • босилек - 1 с.л. ситно накълцан
  • маслини - 5 - 6, нарязани на ивички
  • морска сол - за поръсване
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В кладенче посредата на пресятото брашно добавете солта и зехтина. Добавяйки по малко хладка вода (към 200 мл), разбъркайте до получаване на рядка и лепкава смес.

Прехвърлете я в намазнена със зехтин купа, покрийте с кърпа и оставете така да престои за около 6 часа.

Извадете тестото върху набрашнена повърхност, размесете леко с маслините и босилека, докато се разпределят. Сипете сместа в намаслена тавичка, направете с намазнени пръсти вдлъбнатини и поръсете с едра сол.

Пъхнете фокачата с брашно от нахут да се изпече до готовност в умерено загряна фурна.подобни рецепти тук
5 4
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар