Ezine.bg»Рецепти»Зеленчукови ястия»Гювеч»Постен гювеч по икарийски

Постен гювеч по икарийски

Elena TodorovaElena Todorova
Новак
921329739
Постен гювеч по икарийски1 / 2
02/07/2013
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
75 мин.
Порции
6

Необходими Продукти

  • чушки - 3 бр.
  • домати - 3 бр.
  • патладжани - 500 г
  • лук - 300 г
  • домати - 3 бр.
  • тиквички - 500 г
  • чесън - 3 скилидки
  • яйца - 2 бр.
  • зехтин - 1 к.ч.
  • черен пипер
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измитите патладжани се нарязват на тънки филии, които се посоляват и се оставят поне за 50-60 минути, за да се отцеди горчивия сок.

Лукът се наситнява, а чушките се нарязват на кръгчета. Доматите се обелват и се нарязват на кубчета.

Сгорещяваме зехтина в подходящ дълбок съд и запържваме първо лука. Когато омекне добавяме останалите зеленчуци и овкусяваме със сол и черен пипер.

Намаляваме котлона, захлупваме, добавяме малко гореща вода при нужда и задушаваме до готовност. Махаме капака и леко усилваме огъня, така че течността да се изпари и да ястието да остане само на мазнина.

Разбиваме яйцата и заливаме зеленчуците. Запържваме още 4-5 минути.

Рейтинг

4.3
51
43
30
20
10
Дай твоята оценка: