Постен гювеч по икарийски

02/07/2013
  • Приготвяне
  • Готвене
  • Общо
  • Порции6
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо1 594
  • Преглеждания за месеца15
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг4.3 от 5

Необходими Съставки

  • чушки - 3 бр.
  • домати - 3 бр.
  • патладжани - 500 г
  • лук - 300 г
  • домати - 3 бр.
  • тиквички - 500 г
  • чесън - 3 скилидки
  • яйца - 2 бр.
  • зехтин - 1 к.ч.
  • черен пипер
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измитите патладжани се нарязват на тънки филии, които се посоляват и се оставят поне за 50-60 минути, за да се отцеди горчивия сок.

Лукът се наситнява, а чушките се нарязват на кръгчета. Доматите се обелват и се нарязват на кубчета.

Сгорещяваме зехтина в подходящ дълбок съд и запържваме първо лука. Когато омекне добавяме останалите зеленчуци и овкусяваме със сол и черен пипер.

Намаляваме котлона, захлупваме, добавяме малко гореща вода при нужда и задушаваме до готовност. Махаме капака и леко усилваме огъня, така че течността да се изпари и да ястието да остане само на мазнина.

Разбиваме яйцата и заливаме зеленчуците. Запържваме още 4-5 минути.подобни рецепти тук
5 1
4 3
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар