Постен гювеч по икарийски

02/07/2013
Светлина Вълчева
отСветлина ВълчеваНовак
  • Приготвяне
  • Готвене
  • Общо
  • Порции6
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо1 690
  • Преглеждания за месеца13
  • Преглеждания за седмицата2
  • Рейтинг4.3 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измитите патладжани се нарязват на тънки филии, които се посоляват и се оставят поне за 50-60 минути, за да се отцеди горчивия сок.

Лукът се наситнява, а чушките се нарязват на кръгчета. Доматите се обелват и се нарязват на кубчета.

Сгорещяваме зехтина в подходящ дълбок съд и запържваме първо лука. Когато омекне добавяме останалите зеленчуци и овкусяваме със сол и черен пипер.

Намаляваме котлона, захлупваме, добавяме малко гореща вода при нужда и задушаваме до готовност. Махаме капака и леко усилваме огъня, така че течността да се изпари и да ястието да остане само на мазнина.

Разбиваме яйцата и заливаме зеленчуците. Запържваме още 4-5 минути.подобни рецепти тук
5 1
4 3
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар