Папкени по ширакски

Elena TodorovaElena Todorova
Новак
921329736
Папкени по ширакски1 / 2
02/07/2013
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
45 мин.
Общо
60 мин.
Порции
4

Необходими Продукти

  • овнешко месо - 600 г
  • ориз - 2 - 3 с.л. - сварен
  • лук - 1 глава
  • яйца - 1 бр.
  • брашно - 40 г
  • канела - 1/2 ч.л.
  • масло - 80 г
  • картофи - 400 г
  • олио - за пържене
  • кориандър - пресен
  • магданоз
  • черен пипер
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Изберете по-шарено овнешко месо. Нарежете го на парчета и го смелете с месомелачката. Готовата овнешка кайма прекарайте втори път през машината за да стане по-фина.

Нарежете лука на много ситно и го запържете в съвсем малко мазнина. Когато омекне го добавете към овнешката кайма. Прибавете подправките, предварително сварения ориз, яйцето и канелата. Омесете кайма.

С навлажнени ръце направете топчета (може да им придадете и правоъгълна форма). Оваляйте кюфтенцата в брашно. Загрейте олиото и изпържете кюфтенцата. В същата мазнина изпържете картофите, които сте обелили и сте нарязали на кръгчета.

Поднесете папкените с гарнитура от картофи, наръсени обилно с пресен магданоз и полети с леко загрято олио.

Рейтинг

4.8
53
41
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Хованес
Хованес
А маслото къде се слага ???
09.10.2014 20:24