Папкени по ширакски

02/07/2013
Marta
отMartaНовак
  • Приготвяне
  • Готвене
  • Общо
  • Порции4
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо5 455
  • Преглеждания за месеца9
  • Преглеждания за седмицата1
  • Коментирана1 пъти
  • Рейтинг4.8 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Изберете по-шарено овнешко месо. Нарежете го на парчета и го смелете с месомелачката. Готовата овнешка кайма прекарайте втори път през машината за да стане по-фина.

Нарежете лука на много ситно и го запържете в съвсем малко мазнина. Когато омекне го добавете към овнешката кайма. Прибавете подправките, предварително сварения ориз, яйцето и канелата. Омесете кайма.

С навлажнени ръце направете топчета (може да им придадете и правоъгълна форма). Оваляйте кюфтенцата в брашно. Загрейте олиото и изпържете кюфтенцата. В същата мазнина изпържете картофите, които сте обелили и сте нарязали на кръгчета.

Поднесете папкените с гарнитура от картофи, наръсени обилно с пресен магданоз и полети с леко загрято олио.подобни рецепти тук
5 3
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Хованес
Хованес
09.10.2014 20:24
А маслото къде се слага ???
0
0

Виж всички коментари или напиши такъв