Мариновани барбуни

01/07/2013
Анита
отАнитаНовак
  • Приготвяне
  • Готвене
  • Общо
  • Порции4
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо801
  • Преглеждания за месеца13
  • Преглеждания за седмицата1
  • Рейтинг5 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Рибките внимателно се почистват от люспите и вътрешностите. Изплакват се, подсушават се и се натриват със сол отвън и отвътре.

Овалвате почистените барбуни в брашно и ги изпържвате в силно сгорещен зехтин. Филтрирайте зехтина от пърженето за да премахнете остатъците от брашното и отново го сгрявате.

Добавяте 1 с.л. брашно. Когато брашното се запържи до златисто добавяте настърганите домати, клонката розмарин, наситнения чесън и солта.

Варете соса до сгъстяване на умерен огън, като непрекъснато бъркате. Когато се сгъсти добавете захарта, а 2-3 минути по-късно и изпържените барбуни. Задушете за 2-3 минути и свалете от огъня. Поднесете наръсени със ситно нарязан магданоз.подобни рецепти тук
5 4
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар