Нервозно кюфте

01/07/2013
Роси Трифонова
отРоси ТрифоноваДарт Вейдър3763328
  • Приготвяне
  • Готвене
  • Общо
  • Порции3 бр.
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо8 433
  • Преглеждания за месеца46
  • Преглеждания за седмицата6
  • Коментари1 пъти
  • Рейтинг4.8 от 5

Необходими Съставки

  • кайма - 300 г телешка + 200 г по - мазна свин­ска
  • колбас - 100 г пушен
  • лук - 1 глава
  • чушки - 1 бр. червена или зелена
  • люти чушки - 1 бр.
  • хляб - 1 дебела филия без кора
  • прясно мляко - 2 - 3 с.л.
  • яйца - 1 бр.
  • черен пипер - 1 щипка сладък + 1 щипка лют
  • кимион
  • бахар
  • брашно
  • сол
  • мазнина - за пържене
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Смелете каймата повторно с колбаса, сладката и лютата чушка. Каймата омесете с яйцето, наситнения лук, накиснатия в прясно мляко хляб и всички подправки на вкус.

Оставете сместа да престои за 1 час в хладилник. След това оформете 3 големи кюфтета. Оваляйте ги в брашно и ги изпържете в сгорещена мазнина до готовност.подобни рецепти тук

Рейтинг

5 6
4 2
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Чичо Димо
Чичо Димо
01.08.2013 08:31
Срахотна рецепта.Правя е четсто.Може да добавите и малко кашкавал нарязан на малки кубчета,към каимата.
0
0

Виж всички коментари или напиши такъв