Желе от вишни

28/06/2013
Приготвяне
Готвене
Общо
Порции4-5
Сготви+2 точки
Бъди първият сготвил

Необходими Съставки

Приготвяне

Почистваме вишните от дръжките и ги обезкостяваме. Заливаме ги със захарта и 1 л вода и ги сваряваме. Прецеждаме ги, като запазваме сиропа от варенето.

Оставяме вишневия сироп да се охлади, след което прибавяме към него предварително накиснатия в студена вода желатин. Слагаме бялото вино и винената киселина и разбъркваме.

Трябва добре да се охлади съда, в който ще желираме вишните. За целта го обливаме с много студена вода или го поставяме върху лед. Сипваме малко от сиропа и разклащаме съда, така че да облее стените му. Отгоре подреждаме малко от сварените вишни и оставяме желето да се стегне.

Когато се стегне, нареждаме втори пласт от вишните и отново заливаме със сироп. Изчакваме да се желира и повтаряме до изчерпване на продуктите.

Преди сервиране потапяме съда за кратко във студена вода, след което го обръщаме върху чиния и поднасяме.[подобни рецепти тук]

  • Любими
  • Google+
  • Pinterest

5 2
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар

Най-популярните рецепти от категорията