Печен патладжан на фурна

25/06/2013
Антония М.
отАнтония М.Новак
"Вкусно предястие с лимонов аромат, което се приготвя изключително лесно!"
  • Приготвяне
  • Готвене
  • Общо
  • Порции4-5
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо30 086
  • Преглеждания за месеца791
  • Преглеждания за седмицата23
  • Рейтинг4.3 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Патладжаните се разрязват на две по дължина, като не бива да се белят. С нож се правят разрези откъм отрязаната страна.

Разрезите леко се отварят и се поръсват със сол. Оставят се да престоят около 30 минути, за да се оттече горчилката.

Загрейте фурната до 220 градуса и постелете тавичката с хартия за печене. Отцедете добре патладжаните /може дори да ги измиете/.

Подсушете ги добре. Намажете със зехтин парчетата патладжани и ги поставете с нарязаната страна надолу в тавичката. Под всяка половинка патладжан поставете стръкче мащерка. Печете около час.

След като ги извадите от фурната оставете за малко да изстинат. Сервирайте патладжаните с лимонови резени.
подобни рецепти тук
5 3
4 3
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар