Макарони по китайски

25/06/2010
dani
отdaniНовак
"Макарони с пикантен вкус и екзотичен аромат - това е предизвикателството ни към почитателите на азиатската кухня "
  • Приготвяне
  • Готвене
  • Общо
  • Порции3-4
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо13 883
  • Преглеждания за месеца18
  • Преглеждания за седмицата1
  • Коментирана1 пъти
  • Рейтинг4.6 от 5

Необходими Съставки

  • свинско месо – 200 гр.
  • телешко месо – 200 гр.
  • пилешко месо – 200 гр.
  • макарони - 1 пакет
  • лук – 2 глави
  • моркови – 3 бр.
  • чушки – 1 бр. червена + 1 зелена + 1 жълта
  • грах – 100 гр.
  • царевица – 100 гр.
  • доматен сок – 500 гр.
  • магданоз
  • риган
  • черен пипер
  • соев сос
  • олио – 100 мл.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Зеленчуците се нарязват на дълги пръчици.

В олиото се задушават най - напред морковите, после чушките и лука. Прибавя се и месото на хапки.

След 10 минути се слагат царевицата и граха, после и доматения сок. Слагат се всички подправки и се оставя да поври до сгъстяване.

Накрая се овкусява със соевия сос, който е много солен и не се слага друга сол. Той не се обработва термично. Сосът се разбърква със сварените макарони.

При сервиране може да се настърже кашкавал отгоре.подобни рецепти тук
5 6
4 2
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Танас
Танас
16.11.2013 09:01
Това е макарони по китайски, колкото аз съм Анджелина Джили.
1
0

Виж всички коментари или напиши такъв