Понички с ванилов крем

25/06/2013
от Ваня ЛиНовак
  • Приготвяне
  • Готвене
  • Общо
  • Порции5-6
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо13 104
  • Преглеждания за месеца144
  • Преглеждания за седмицата46
  • Рейтинг4.3 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Размиваме маята в леко затопленото мляко. Добавяме и захарта и разбъркваме до пълното и разтопяване. Постепенно добавяме и останалите продукти, последно брашното. Целта е да се получи меко тесто.

Готовото тесто затваряме в плик и пускаме в топла вода за да втаса. Докато втаса приготвяме крема за пълнежа. Разделяме млякото на две части.

Слагаме едната на котлона, добавяме захарта и маргарина и ги оставяме да се сварят. В останалото мляко слагаме добре разбитите жълтъци и брашното.

Сместа се разбива до еднородност, след което на тънка струйка се добавя към врящото мляко. Сместа се подправя с ванилиите и се вари до получаването на гъст крем.

Втасалото тесто се разделя на малки топки, от които се разточват кръгове. В центъра на всеки кръг се поставя по малко от крема, след което се сгъват на две и краищата им се притискат с вилица.

Напълнените понички се оставят да втасат повторно върху набрашнена повърхност, след което се изпържват до готовност в силно сгорещена мазнина.
подобни рецепти тук
5 3
4 2
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар