Лазаня с кайма

25/03/2010
vili
отviliНовак
"Представяме ви една класическа италианска рецепта с български прочит - става даже още по-вкусна"
  • Приготвяне
  • Готвене
  • Общо
  • Порции6-7
Сготви+1 точки
5 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо124 862
  • Преглеждания за месеца393
  • Преглеждания за седмицата5
  • Коментирана16 пъти
  • Рейтинг4.4 от 5
  • Сготвена5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Запържваме лука до златисто, прибавяме ситно нарязания чесън и веднага след него каймата. Бъркаме непрекъснато, докато каймата се запържи и стане на малки гранулки. След това добавяме доматеното пюре и разбъркваме хубаво. Добавяме подправките и ситно нарязания магданоз.

В правоъгълна тавичка нареждаме 1/3 от корите за лазаня, които са предварително подготвени, отгоре слагаме 1/2 от плънката, ред кори, плънка и пак кори.

Отгоре настъргваме кашкавала и печем 30 минути при 180 градуса.подобни рецепти тук
5 21
4 9
3 2
2 3
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (16)

никнай
никнай
29.02.2016 01:02
Тази твоя "Лазаня с кайма" си има име - "Лазаня болонезе".
0
0
37104
37104
28.02.2016 16:44
Къде го соса бешамел? Без сос каква лазаня. Тя ще е суха като подметка с твърди кори.
2
2
Селена
Селена
17.11.2014 19:01
Според мен лазанята е чудесна.
0
1

Виж всички коментари или напиши такъв