Зрял фасул с ориз

24/06/2013
от Ани ВасилеваНовак
  • Приготвяне
  • Готвене
  • Общо
  • Порции4-6
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо754
  • Преглеждания за месеца11
  • Преглеждания за седмицата1
  • Рейтинг5 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Боба се накисва от предната вечер в 5 ч.ч. хладка вода. На сутринта се изплаква обилно с вода и се кипва. Добавяме ситно нарязания лук и варим на умерен огън до омекване.

Когато омекне съвсем добавяме и доматеното пюре и варим още 10 минути. Загряваме олиото и запържваме в него промития ориз докато стане прозрачен.

Смесваме го със сварения зрял фасул и добавяме обезкостените маслини. Овкусяваме със сол и черен пипер.

Доливаме малко вода и печем в умерена фурна до готовност на ориза, като при нужда доливаме още вода.

Преди сервиране поръсваме с пресен магданоз.подобни рецепти тук
5 5
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар