Тосканска супа топчета

24/06/2013
от Адриян ПавловНовак
  • Приготвяне
  • Готвене
  • Общо
  • Порции4
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо969
  • Преглеждания за месеца18
  • Преглеждания за седмицата2
  • Рейтинг4.3 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Смиламе телешкото месо в блендер или месомелачка. Нарязваме на ситно лука. Добавяме хлебните трохи, индийското орехче, яйцето и ситно нарязания магданоз и подправяме с черен пипер и сол.

Омесваме каймата и я оставяме поне 1 час в хладилник. От каймата омесваме 16-20 топчета.

Кипваме малко подсолена вода и варим 10 минути в нея топчетата. Изваждаме ги с решетъчна лъжица и ги прибираме на топло.

Загряваме 2 с.л. масло и добавяме вътре нарязаните на тънки лентички ряпа и морков. Разбъркваме и заливаме с 1/2 ч.ч. от бульона. Захлупваме, изчакваме да кипне и варим 10 минути на умерен огън.

Добавяме остатъка от бульона и сварените топчета. Добавяме соли черен пипер ако е нужна и варим още 5-6 минути.

Поднасяме поръсена с прясно нарязан магданоз.
подобни рецепти тук
5 2
4 0
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар