Кокошка с патладжани

22/06/2013
от Адела ПетроваНовак
  • Приготвяне
  • Готвене
  • Общо
  • Порции4
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо490
  • Преглеждания за месеца8
  • Преглеждания за седмицата1
  • Коментирана1 пъти
  • Рейтинг5 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Срязваме кокошката на части, като отстраняване гръдните кости. Мариноваме порциите кокоше месо с портвайн (или червено вино) и прибираме в хладилник за 1-2 часа.

Маринованото месо се изцежда от виното или портвайна и се натрива със сол и черен пипер. Намазва се хубаво с масло, поръсва се със зелени подправки и се увива плътно със сланината.

Увитите порции кокоше месо се нареждат в подходящ съд, заливат се с остатъка от маслото и се пекат под похлупак за 50 минути в умерена фурна.

Капакът се отстранява и се запичат за още 10-15 минути.

Патладжаните се нарязват на кръгчета и се осоляват. Оставят се за 15 минути да се отцедят от горчивия сок, след което се изпържват в олиото и се сервират като гарнитура на кокошката.подобни рецепти тук
5 5
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Дин
Дин
26.06.2013 17:33
Голяма мазнотия, давайте по-леки рецепти - особено пък за този сезон.
0
0

Виж всички коментари или напиши такъв