Лозови сармички с леща

20/06/2013
Василия Петрушанова
отВасилия ПетрушановаНовак
  • Приготвяне
  • Готвене
  • Общо
  • Порции4
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо1 078
  • Преглеждания за месеца9
  • Преглеждания за седмицата0
  • Коментирана2 пъти
  • Рейтинг4.5 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Накисваме лещата поне за 3-4 часа в гореща вода, в която сме сложили и малко сол. Оставяме я хубаво да се отцеди.

Нарязваме лука на ситно и го смесваме с изкиснатата леща и промития ориз. Добавяме доматите - обелени и нарязани на малки кубчета.

Настъргваме всички картофи без един на едро ренде и също ги добавяме към останалите продукти. Овкусяваме с подправки.

Последния картоф нарязваме на кръгчета и с тях покриваме дъното на тенджера.Слагаме по малко от сместа в центъра на лозовия лист и завиваме не много плътни сармички.

Нареждаме ги една до друг, след което ги затискаме с тежка чиния. Доливаме вода, която да стига до ръба на чинията и варим до готовност на тих огън.подобни рецепти тук
5 3
4 3
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (2)

Ирена
Ирена
12.08.2013 10:51
Избираме 3-4 по едри картофа и ги добавяме към останалите продукти за да станат лозовите сармички перфектни.
0
0
Бери
Бери
04.08.2013 12:23
А какви са тези картофи, защото не са споменати при съставките?
Колко трябва да са ?
Мерси предварително :)
0
0

Виж всички коментари или напиши такъв