Мариновани манатарки в буркани

20/06/2013
Дони Ф.
отДони Ф.Новак
"Специално за почитателите на гъбите - изпитана рецепта за стерилизирани манатарки "
  • Приготвяне
  • Готвене
  • Общо
  • Порции8 буркана
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо11 350
  • Преглеждания за месеца311
  • Преглеждания за седмицата210
  • Коментирана2 пъти
  • Рейтинг4.3 от 5

Необходими Съставки

  • манатарки - 5 кг
  • вода - 750 мл вода
  • сол - 150 г
  • оцет - 360 мл
  • лимонтузу - 20 г
  • дафинов лист - 5 бр.
  • канела - 1/4 ч.л.
  • бахар - 10 г зърна
  • карамфил - 10 бр.
  • черен пипер - 20 зърна
  • захар - 50 г
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Пригответе маринатата от всички посочени продукти. Пуснете почистените и нарязани манатарки във врящата марината и варете 20 минути.

Извадете гъбите с решетъчна лъжица и ги охладете в студена вода.

Разпределете манатарките в буркани и ги залейте с прецедената марината. Затворете с капачки бурканите и стерилизирайте за 70 минути.подобни рецепти тук
5 3
4 3
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (2)

веселин
веселин
01.10.2014 10:57
Всичките тези подправки не убиват ли аромата на гъбата ???????
1
0
Vatsa
Vatsa
29.06.2013 16:37
Хубава рецепта само че,това в бурканите на снимката не са манатарки :)
10
0
Донка
Донка
22.09.2014 18:39
Солта не е ли множко?
0
0

Виж всички коментари или напиши такъв