Лазаня

17/05/2009
от lariНовак
"Време е за ... ЛАЗАНЯЯЯЯЯ!"
  • Приготвяне
  • Готвене
  • Общо
  • Порции12 бр.
Сготви+1 точки
8 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо189 882
  • Преглеждания за месеца713
  • Преглеждания за седмицата29
  • Коментирана25 пъти
  • Рейтинг4,2 от 5
  • Сготвена8

Необходими Съставки

  • кори - за лазаня 12 бр.
  • кайма – 500 гр.
  • моркови – 3 бр.
  • чесън – 1 глава
  • лук – 1 глава
  • доматен сос – 500 мл. и консервирани
  • кашкавал – пармиджано 500 гр.
  • сметана – 400 гр.
  • прясно мляко – 1 л.
  • брашно – 70 гр.
  • зехтин
  • олио
  • сол
  • черен пипер
  • босилек
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сос рагу : Настърганите моркови, лукът нарязан на ситно и чесънът, смачкан със преса се слагат в нагорещен зехтин и се запържват до златисто. Добавя се каймата, запържва се добре, добавят се доматите и подправките, след което се оставят на слаб огън да врят.
Сос бешамел : Брашното да се запържи леко в малко олио. Добавя се прясното мляко и сметаната, като непрекъснато се разбърква, докато соса се сгъсти. Добавя се сол и черен пипер.


Във вряща вода с олио и сол се пускат корите, една по една, за да не залепнат. Варят се според указанията на опаковката. Когато омекнат се охлаждат със студена вода.

Тавата се маже с олио, слага се малко от бешамела и започва подреждането на лазанята. Кори, бешамел, сос рагу, настърган кашкавал; пак кори, бешамел, слой рагу, слой кашкавал - и така около 4 слоя. Завършва се със бешамел и кашкавал.

Върху кашкавала могат да се сложат домати на кръгчета.

Пече се около 40 минути при 200 C фурна. Ако започне да загаря се покрива с фолио и малко преди да е готова се открива
подобни рецепти тук
5 36
4 32
3 17
2 1
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (25)

Таня Левенова
Любима у дома
0
0
Катя Благоева
Вкусно пригтвено!
0
0
Албена
Албена
09.02.2016 20:16
Най-успешна рецепта за лазаня.Любима на всички.
0
0

Виж всички коментари или напиши такъв