Лазаня с пиле и зеленчуци

15/11/2007
sasho
отsashoНовак
"Отсега предвкусваме колко вкусна ще стане тази лазаня. За вас няма да остане, но ние ще ви разкажем "
  • Приготвяне
  • Готвене
  • Общо
  • Порции12 бр.
Сготви+1 точки
2 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо12 553
  • Преглеждания за месеца85
  • Преглеждания за седмицата3
  • Коментари3 пъти
  • Рейтинг4.7 от 5
  • Сготвена2

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Лазанята се сварява според указанията на опаковката.

Пилешките гърди, нарязани на кубчета, се запържват докато се зачервят. Месото се отцежда от мазнината и оставя настрана.

В същия тиган се запържват гъбите нарязани на шайби, морковите и лука, също нарязани. Добавяме царевицата, подправяме със сол и мащерка, разбъркваме и оставяме настрана.

От брашното и млякото правим бешамел. Прибавяме солта и червения пипер.

Настърганият кашкавал и сиренето се смесват.

В намазнена тавичка сипваме малко от соса. Върху него се нареждат кори от лазанята. Поръсва се с част от сместа със сирената, част от пилето и зеленчуците и част от останалия сос. И така 3 - 4 реда, като завършваме с бешамел.

Тавата се покрива с фолио и се поставя в предварително загрята фурна. Пече се около 1 час при 200 °C. Махаме фолиото, поръсваме с малко смес от сирене и кашкавал и запичаме още 5 мин.

подобни рецепти тук

Рейтинг

5 2
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (3)

Албена
Албена
15.05.2016 08:11
Лазаня си похапваме във всякакъв вариант.Италианската кухня е от любимите ми.
0
0
Джемиле Чешлиева
Италианска класика
0
0
Катя Благоева
Много е вкусна и аз я правя по същия начин!
0
0

Виж всички коментари или напиши такъв