Агнешко с рататуй

17/06/2013
Адриян Павлов
отАдриян ПавловНовак
  • Приготвяне
  • Готвене
  • Общо
  • Порции5-6
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо357
  • Преглеждания за месеца3
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг4.7 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Смесваме продуктите за марината и натриваме с тях агнешкото месо, което предварително сме нарязали на порционни парчета. Покриваме с фолио и оставяме на хладно 1-2 часа.

Загряваме мазнината и запържваме в него нарязаните на ситно лук и чесън. Когато омекнат добавяме и замразените зеленчуци, намаляваме огъня и задушаваме 15-20 минути под похлупак.

Сосът се приготвя, като запържим за малко на сух тиган, чесъна. Когато поомекне добавяме настърганите домати и бялото вино и варим, при непрекъснато бъркане. Поръсваме с пресен босилек и варим още 2-3 минути.

В сух тиган или върху грил запичаме парчетата агнешко поне по 4 минути на страна или до готовност.

Ястието се поднася обилно полято със сос и гарнирано със задушените зеленчуци.подобни рецепти тук
5 2
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар