Патисони с кашкавал

Elena TodorovaElena Todorova
Новак
921329743
Патисони с кашкавал1 / 2
14/06/2013
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
40 мин.
Порции
4

Необходими Продукти

  • тиквички - 4 бр.
  • домати - 2 бр.
  • тарос - 1 клонка (естрагон)
  • яйца - 1 яйце
  • извара - 400 г
  • кашкавал - 100 г
  • галета - 2 с.л.
  • черен пипер
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Избираме по-широки (кръгли) и по-къси тиквички. Изрязваме горната част на тиквичката като капаче и с помощта на супена лъжичка издълбаваме вътрешността ѝ.

Доматите обелваме и нарязваме на ситно. Отделяме белтъка на яйцето и го разбиваме на твърда пяна. Жълтъкът се смесва с изварата, доматите, тароса и настъргания кашкавал.

с една част от галетата посипваме тиквичките, а остатъка добавяме към изварената смес. Последно добяваме белтъка.

Пълним тиквичките, захлупваме с капачето и печем в предварително затрята на 180-200 градуса фурна за 25-30 минути.

Рейтинг

4.8
55
41
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Ана
Ана
Това на снимката изобщо не са патисони! Патисоните са почти плоски, какво ще им пълниш?
19.07.2014 15:30
2