Супа с топено сирене и кускус

14/06/2013
Antonina
отAntoninaНовак
  • Приготвяне
  • Готвене
  • Общо
  • Порции4
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо447
  • Преглеждания за месеца6
  • Преглеждания за седмицата3
  • Рейтинг4.8 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сварявамя кускуса и го пасираме на гладка смес. В отделен съд смесваме предварително сварените жълтъци, чесъна и запечения на скара или на тиган (без мазнина) лук. И тях пасираме.

Нарязваме на ситно чушката, репичките и моркова и ги запържваме за кратко в сгорещеното олио. Когато поомекнат добавяме вода и ги задушаваме 10-15 минути.

Към задушените зеленчуци добавяме пасирания кускус и разреждаме с вода. Щом кипне слагаме и нарязаните на ленти тиквички и гъби. Посоляваме и слагаме магданоз.

Варим 5 минути на умерен огън, след което добавяме и останалите пасирани продукти. Разбъркваме супата и поднасяме гореща, наръсена с парченца топено сирене.подобни рецепти тук
5 4
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар