Равиоли с тиквички и маскарпоне

12/06/2013
Mirella
отMirellaНовак
  • Приготвяне
  • Готвене
  • Общо
  • Порции4-5
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо1 257
  • Преглеждания за месеца10
  • Преглеждания за седмицата4
  • Рейтинг4.8 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Пресейте брашното със солта. Изсипете го в тава, направете в средата кладенец и изсипете вътре предварително разбитите жълтъци. Замесете тесто.

Ако яйцата са по-малки и тестото ви се види малко сухо може да добавите и малко хладка вода.

Готовото тесто трябва да се меси поне 10 минути, докато не усетите, че става еластично в ръцете ви. Разделете го на две, покрийте го с кърпа и го оставете на хладно поне 30 минути.

Пригответе плънката за равиолите като смесите настърганите тиквички с натрошеното сирене. Добавете към тях и ситно нарязаната рукола и разбитото яйце. Смесете всичко с маскарпонето и разбъркайте до получаването на еднородна маса.

Разточете половината тесто на тънък лист. С помощта на чаша или друга подходяща форма направете кръгчета от тесто. В центъра на всяко поставете по малко от плънката.

Разточете и втората половина от тестото. Изрежете същия брой кръгчета и покрийте първите. С помощта на вилица запечатайте двата пласта по цялата окръжност.

Варете равиолите във вряща подсолена вода за 3-4 минути, докато не изплуват на повърхността.подобни рецепти тук

Рейтинг

5 3
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар