Овнешки бозбаш

11/06/2013
от Маргит ЕрменковаНовак
  • Приготвяне
  • Готвене
  • Общо
  • Порции4-6
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо570
  • Преглеждания за месеца9
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг4.4 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарежете агнешкото на малки парченца, като отстраните предварително излишните мазнини. По желание може и да оставите парчето месо цяло, но е необходимо да го посварите предварително.

Сложете го в дълбока тенджера, залейте го с около 2.5 л студена вода и варете на слаб огън за 40-50 минути, докато месото не започне да омеква.

По време на варенето отпенвайте пяната и излишната мазнина.

Прецедете овнешкия бульон. Запържете полусвареното месо в силно сгорещена мазнина от всички страни. Когато месото се запържи от всякъде се вади от мазнината.

В същата мазнина се запържва ситно нарязания лук, патладжаните нарязани на кубчета, пиперките - на тънки ивички, зеления фасул и бамята.

Последно се добавят нарязаните на кръгчета картофи и зелените подправки. Запържват се за 1-2 минути, след което месото и зеленчуците се заливат с горещия овнешки бульон и се кипват.

Супата се вари до омекване на всички съставки. Около 10-15 минути преди да свалите супата от коглона се добавят нарязаните домати и се подправя с черен пипер и сол на вкус.

Поднася се гореща и поръсена с пресни зелени подправки.
подобни рецепти тук
5 3
4 1
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар