Овнешки бозбаш

11/06/2013
  • Приготвяне
  • Готвене
  • Общо
  • Порции4-6
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо615
  • Преглеждания за месеца15
  • Преглеждания за седмицата1
  • Рейтинг4.4 от 5

Необходими Съставки

  • овнешко месо - 500 г
  • лук - 2 глави
  • картофи - 3 - 4 бр.
  • патладжани - 2 бр. малки
  • зелен фасул - 1 ч.ч. нарязан
  • чушки - 2 - 3 бр.
  • бамя - 100 - 150 г
  • домати - 2 бр.
  • масло - 60 г
  • босилек - 5 - 6 стръка пресен
  • магданоз
  • кориандър
  • черен пипер
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарежете агнешкото на малки парченца, като отстраните предварително излишните мазнини. По желание може и да оставите парчето месо цяло, но е необходимо да го посварите предварително.

Сложете го в дълбока тенджера, залейте го с около 2.5 л студена вода и варете на слаб огън за 40-50 минути, докато месото не започне да омеква.

По време на варенето отпенвайте пяната и излишната мазнина.

Прецедете овнешкия бульон. Запържете полусвареното месо в силно сгорещена мазнина от всички страни. Когато месото се запържи от всякъде се вади от мазнината.

В същата мазнина се запържва ситно нарязания лук, патладжаните нарязани на кубчета, пиперките - на тънки ивички, зеления фасул и бамята.

Последно се добавят нарязаните на кръгчета картофи и зелените подправки. Запържват се за 1-2 минути, след което месото и зеленчуците се заливат с горещия овнешки бульон и се кипват.

Супата се вари до омекване на всички съставки. Около 10-15 минути преди да свалите супата от коглона се добавят нарязаните домати и се подправя с черен пипер и сол на вкус.

Поднася се гореща и поръсена с пресни зелени подправки.
подобни рецепти тук
5 3
4 1
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар