Шотландски хляб

11/06/2013
Danitta
отDanittaНовак
  • Приготвяне
  • Готвене
  • Общо
  • Порции6-8
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо1 023
  • Преглеждания за месеца5
  • Преглеждания за седмицата1
  • Коментирана1 пъти
  • Рейтинг4.8 от 5

Необходими Съставки

  • брашно - 570 г
  • царевично брашно - 175 г
  • захар - 175 г
  • масло - 450 г
  • пудра захар - за поръсване
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Пресейте пшеничното брашно и го смесете с ръженото брашно и захарта. Натрошете маслото в сместа и разбъркайте добре, по получаването на гладко маслено тесто.

Изсипете тестото в подходяща, предварително намаслена форма за хляб, продупчете го на няколко места и печете в предварително загрята на 150 градуса фурна, до получаването на златиста хрупкава коричка( около 60 минути).

Извадете от фурната и поръсете със пудра захар още докато е топло. Нарежете на квадрати или правоъгълници и поднесете топло.

подобни рецепти тук
5 3
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Татяна Петрова
Татяна Петрова
28.03.2014 11:43
Не ми стана ясно,второто брашно царевично или ръжено е в крайна сметка.
0
0

Виж всички коментари или напиши такъв