Овнешко със зрял боб

11/06/2013
Адем Техир
отАдем ТехирНовак
  • Приготвяне
  • Готвене
  • Общо
  • Порции4
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо723
  • Преглеждания за месеца13
  • Преглеждания за седмицата4
  • Рейтинг4.4 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Накиснете боба за 12 часа в студена вода (напр. за 1 нощ).

Нарежете овнешкото на кубчета, лука на ситно и ги запържете в силно сгорещената мас. Когато месото се запържи добавете и брашното и запържете отново за няколко минути.

Постепенно добавете бульона, като бъркате непрекъснато за да не загори. Намалявате котлона и варите до сгъстяване.

Към месото и соса добавете нарязаните моркови и отцедения зрял фасул, още малко гореща вода и задушавайте на слаб огън още 2 часа. При нужда долейте още вода.

Последно добавете нарязаните на полумесеци картофи и задушавайте ястието до омекването им.

Преди поднасяне поръсете със ситно нарязан магданоз.подобни рецепти тук
5 3
4 1
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар