Карамелизирани агнешки котлети

08/06/2013
от АгапияНовак
"Агнешко, смокини и подправки - това е най-вкусната покана за обяд, която сме получавали напоследък "
  • Приготвяне
  • Готвене
  • Общо
  • Порции4
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо1 749
  • Преглеждания за месеца52
  • Преглеждания за седмицата14
  • Рейтинг4,4 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разтворете в 250 мл топла вода телешкия бульон и потопете в него смокините. Нарежете магданоза и корените на ситно и ги запържете в маслото за 10 минути.

Извадете ги и в същата мазнина карамелизирайте захарта, може да добавите и сол и черен пипер на вкус.

В йенска тенджера се нареждат 1 ред от изпържените магданозени горени, малко ок карамелената смес и смокините. Поръсете отгоре с натрошено кубче пилешки бульон. Запечете за 10 минути в умерена фурна.

Втория пилешки бульон разтворете в 250-300 мл вода. Добавете ситно нарязания лук и оставете на котлона да кипне, намалете и варете до извирането на половината течност. Добавете виното и вегетата и варете още 10 минути.

С тази смес залейте запечените смокини и магданоз и печете още 20 минути на 180 градуса.

Овкусете агнешките ребра със сол пипер и ги запържете на силен огън от всички страни. Когато се "запечатат" равномерно ги сложете във фурната и ги запечете за още 10 минути на 180 градуса.

Поднесете агнешките котлети с карамелизираните смокини.подобни рецепти тук
5 3
4 1
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар