Варено агнешко

10/06/2013
от Адриян ПавловНовак
  • Приготвяне
  • Готвене
  • Общо
  • Порции6
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо1 362
  • Преглеждания за месеца30
  • Преглеждания за седмицата1
  • Рейтинг4.8 от 5

Необходими Съставки

  • агнешко - 800 г
  • моркови - 100 г
  • алабаш - 80 г
  • зеле - 50 г
  • лук - 80 г
  • черен пипер - 3 г на зърна
  • масло - 60 г
  • брашно - 30 г
  • грах - 100 г замразен
  • гъби - 80 г
  • сметана - 20 мл
  • лимонов сок - сок от 1/2 лимон
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарежете агнешкото месо на малки парченца и го посолете хубаво. Пуснете го в кипяща вода, оставете го малко да се попари. Долейте още вода и варете до омекване.

Когато месото е сварено може да добавите нарязаните на ситно зеле, моркови, алабаш и лук. Подправете със зърната черен пипер и задушавайте на умерен огън до омекване на зеленчуците.

Размразете грахa и я задушете с малко масло. Добавете и гъбите нарязани на тънки филийки и също ги задушете за кратко. Добавете ги към останалите продукти.

Преди да свалите от огъня разбийте брашното със сметана и застройте с него агнешкото със зеленчуци. Добавете лимонов сок на вкус.

За горнитуа може да използвате варен ориз.подобни рецепти тук
5 4
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар