Будайски рогчета

07/06/2013
Antonina
отAntoninaНовак
  • Приготвяне
  • Готвене
  • Общо
  • Порции4-6
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо3 904
  • Преглеждания за месеца17
  • Преглеждания за седмицата4
  • Рейтинг4.3 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Размийте маята с подсладеното прясно мляко и я оставете на топло за да шупне. Добавете към млякопо последователно маргарина, а след това и брашното.

Полученото меко тесто разделете на топки малко по-големи от орех.

От всяка топка разточете кора, която нарязвате на квадрати.

Смесете ситно натрошените орехови ядки с подсладеното по ваш вкус мляко и от така приготвената плънка поставете по 1 ч.л. във всеки квадрат.

Завийте тестото във формата на рогчета и печете в предварително загрята на 170 градуса фурна в намаслена тава.подобни рецепти тук
5 3
4 2
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар