Токан с пипер

08/06/2013
от Erma FidelНовак
  • Приготвяне
  • Готвене
  • Общо
  • Порции6
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо628
  • Преглеждания за месеца5
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг4,7 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарязвате флейката на тънки парченца с дебелина половин сантиметър и дължина около 5 сантиметра.

Загрейте олиото и запържете в него ситно нарязания лук и чесън. Когато станат златисти на цвят добавете и говеждото и го изпържете до покафеняване от всички страни.

Овкусявате със сол и червен пипер, добавяте 1-2 с.л. вода и задушавате на умерен огън до полусваряване.

Към поомекналото месо се добавя доматеното пюре и бялото вино, при нужда се добавя и още малко вода.

Отново се захлупва и се задушава до готовност, като внимавате цялата течност да се изпари и месото да остане само на мазнина.

Може да поднесете с картофено пюре, задушени пресни картофки или ориз.подобни рецепти тук
5 2
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар