Пуешко филе с ориз

05/06/2013
Маргит Ерменкова
отМаргит ЕрменковаНовак
  • Приготвяне
  • Готвене
  • Общо
  • Порции5-6
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо1 752
  • Преглеждания за месеца36
  • Преглеждания за седмицата1
  • Рейтинг4 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сварявате пуйката или само пуешкото филе. Отделяте го и го разрязвате на 5-6 отделни парчета.

Разбивате яйцето с 2 с.л. вода. Изсипвате галетата в плитък съд. Потапяте патешкото филе последователно в яйце, галета и после отново в яйцето и галетата.

Оставяте филетата поне за 40 минути в хладилник или фризер за да се охлади панировката. Вадите ги и ги изпържвате в силно сгорещената мазнина до готовност.

Кипвате бульона и добавяте вътре вече сварения ориз. Намалявате котлона и задушавате на слаб огън до абсорбирането на течността.

Отстранявате от котлона, добавяте подправки на вкус и изсипвате кашкавала и маслото. Обърквате добре.

Поднасяте патешкото филе с гарнитура ориз. По желание може да наръсите с магданоз.подобни рецепти тук
5 2
4 0
3 2
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар