Глазирани моркови

10/06/2013
  • Приготвяне
  • Готвене
  • Общо
  • Порции4
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо1 471
  • Преглеждания за месеца50
  • Преглеждания за седмицата15
  • Рейтинг4.7 от 5

Необходими Съставки

  • моркови - 500 г
  • масло - 30 г
  • захар - 1 с.л.
  • лимонов сок - 1 ч.л.
  • магданоз
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарежете морковите в предпочитана от вас форма. Сложете ки в тиган, добавете маслото, захарта, щипка сол и студена вода, колкото да ги покрие.

Задушавайте зеленчуците на слаб огън докато омекнат. При нужда може да добавите още вода.

Когато морковите са готови, махнете капака и усилете огъня, така че остатъка от водата максимално бързо да се изпари.

Бъркайте непрекъснато, за да не залепнат морковите на дъното на съда.

Преди поднасяне поръсете с лимонов сок и магданозподобни рецепти тук
5 2
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар